Reiseblogg fra Travellerspoint

The World Spins Madly On!

En opplevelsesrik uke

all seasons in one day 16 °C

D'accord... Det var kanskje på tide å skrive litt her igjen for å oppdatere på hva som foregår her i Lyon!

Den siste uken har gått kjempefort, det har vært noe å gjøre hver dag. Heldigvis hadde jeg ikke lekser, så det gjorde ikke noe at jeg var veldig lite i leiligheten. I lunsjen har Susanna, Susanne (ja, forvirrende!) og jeg funnet et nytt favorittsted å spise. Vi kjøper mat på en vanlig butikk før vi går og setter oss ved elven Rhône. De har laget det veldig fint, på den ene sider er det mye trapper og sånn, og på den andre er det gress, så vi kan velge hvordan vi vil sitte. Onsdag kveld var vi flere som hadde piknikk der på kvelden, noe som var veldig stilig! De hadde med seg mp3-høytalere og heile pakka, så vi spilte musikk for alle de som gikk forbi oss også :P
large_IMG_6218.jpg

Ellers hadde jeg en ny "professeur" forrige uke som het Jean Laurant. Han var veldig energisk og vi fikk snakke veldig mye i han sine timer, noe som i og for seg er bra det og. Denne uken har jeg enda en ny en, han heter Clèment og han er veldig morsom, men jeg tror det kan bli litt slitsomt i lengden, men vi får se. I min extra-klasse med konversation er vi denne uken bare 3 stykker, noe som er veldig bra, for da får vi sagt veldig mye :)

Denne helgen var det Journées Européenes, noe som betydde at muséer over hele Frankrike var gratis og bygninger som normalt er stengt var åpne (f.eks. i Paris er boligen til presidenten åpen). De hadde et stort program, så lørdag morgen bestemte Susanna og meg oss for å dra og se de berømte akveduktene. Hun japanske jeg bor med, Satoko, ble også med. Akveduktene var en skuffelse, vi forventet oss noe stort, og det er det nok også, men der vi var var det veldig lite. En dame i "akveduktmuseet" fortalte oss at dagen etter ville det være en stor eksrusjon som begynte kl 9 og sluttet kl 17 med en arkeolog som ville ta oss på vandring langs akveduktene, men det syntes vi ble litt voldsomt. Så vi tok toget tilbake til sentrum og gikk til et museum med kaligrafi og trykkeri. Det var kjempekult og vi fikk et trykk hver når vi gikk ut. Etter dette var vi veldig slitne, også fordi det er veldig vanskelig å kommunisere med Satoko fordi hun snakker lite fransk, og ingen engelsk!
large_IMG_6227.jpg
large_IMG_6230.jpg

På kvelden så vi et underholdingsprogram på TV, med talenter, men noe som er i en helt annen klasse enn det vi har Norge. Btw, så er det noe annet som er annerledes her, TV'en står på konstant. Selv når vi spiser! Men det er kanskje den franske måten?

Søndag var det bare Susanna og jeg som gikk på tur. Vi fikk unnagjort 3 muséer:
Først det galloromanske muséet. Dette fortalte historien til Lyon. De tror det var bosetning her allerede 1000 år f. Kr., selv om de ikke helt har klart å bevise det. Men i århundre før år 0 startet den romerske bosetningen. Da kalte de byen Lugdunum og valgte stedet på grunn av de to elvene (Saône og Rhône) som møtes her. Det var virkelig en viktig by i romertiden! De hadde store amfiteatere og det var kult å se alt de hadde funnet, store steinblokker med innrisninger som de hadde oversatt. Der kunne man til og med se ordene "Ceasar" og "amphitheatr".
Den andre museet var Gadagne som var delt i to. Den ene delen fortalte historien til byen. Mye av det hadde vi sett fra før, men den nyeste historien - fra 1500-tallet og oppover - hadde vi enda ikke sett. Folk kom til Lyon fra mange steder, og spesielt kjent er Lyon for silkeproduktene sine. Kongene besøkte også ofte. Den andre delen av dette muséet var dukker fra hele verden.
Det tredje muséet var Lyon Musé de Beaux Arts, altså et kunstmuseum. Nå var vi rimelig forsynt med ting å se på, så vi raste bare gjennom det, noe vi følte vi kunne gjøre siden det var gratis, og så går vi heller tilbake en annen gang. Dette mus´ét hadde alt, kunst, skulpturer, Egyptavdeling, Hellasavdeling, romerrikeavdeling, osv. Det var mange rare bilder som en ikke helt skjønte poenget med å male, som for eksempel et bilde av døde fugler og et med to lik en kiste og der den ene var halshugd. Men for all del, de må jo få lov til å male det de vil! I tillegg var bildene gedigne, skjønner ikke hvordan noen skulle få plass på veggen til dem.
large_IMG_6253.jpg
large_IMG_6261.jpg
large_IMG_6266.jpg

Har det altså fremdeles bra! er språkforvirra, her går det i fransk, engelsk, tysk, svensk og norsk! Så snakker av og til feil språk til feil person! Men det går jo bra til slutt :D
Håper det står bra til hos dere også!

À bientôt

Skrevet av ekjetsa 09:34 Arkivert i Frankrike Tagged skole bygninger frankrike helg fritid Kommentarer (4)

Life goes on, alright

Don't worry :)

sunny 24 °C

Yes, da har jeg overlevd en uke i Lyon! Hvem ville vel trodd det :P Neida..

I helga har jeg gjort mye sightseeing. Lørdagen gikk jeg med Susanna, ei svensk jente:
IMG_6141

IMG_6141

Vi tok ført en feniculaire opp til toppen av en høyde der en finner Basilicaen. Det var en veldig fin, veldig gammel kirke. Den var bygd for å vise den katolske kirkens styrke og makt etter at Frankrike hadde slått Preussen i 1870. Den ble bygd over et gammelt romersk teater og en kirke som allerede var der. Men fra Basilikaen var det utrolig fin utsikt over byen!
large_IMG_6091.jpg
Basilika of Lyon

Basilika of Lyon


Vieux Lyon fra en bro

Vieux Lyon fra en bro


large_IMG_6098.jpg

Etter dette gikk vi til noen gamle romerske teatre. Ikke overraskende var det nesten bare ruiner igjen. Disse er de eldste romerske teatrene i Frankrike, de ble bygd mellom 17-15 år f.Kr og senere gjort større.
Gammelt romersk teater

Gammelt romersk teater

Alt dette befant seg på en og samme høyde, men vi ville ned til gamlebyen og elven. Da gikk vi ned en veldig lang, og veldig bratt trapp!!! I gamlebyen var det veldig mye liv, og et stort pottemarket.
Trapper

Trapper

Liv i Vieux Lyon

Liv i Vieux Lyon


Vi prøvde å finne noe som heter traboules, noe som vistnok er ganger gjennom bygninger og under jorden som er fra gamle dager som går gjennom de gamle kvarterene. De vi fant var litt skuffende, men et sted var det i vhert fall mange duer!
large_IMG_6140.jpg

Ja, dette var lørdagen stort sett. Søndagen bestemte vi oss for å gå til Parc de la Tete d'Or (Parken med gullhodet). Dette er en veldig gammel park også, laget i 1852. De gravde ut en dam der også. Susanna og jeg bestemte oss å ha piknik på gresset foran vannet. Men da ble vi jaget bort av noen sinte gjess som ville ha baguetten vår! Så vi flyttet oss... Vannet har en helt spesiell blåfarge, det er helt merkelig, men det ser veldig reint ut også.
large_IMG_6146.jpglarge_IMG_6150.jpglarge_IMG_6169.jpg

I denne hagen er det et lite tog som drever og kjører rundt også!
large_IMG_6196.jpg

Etter hvert møtte vi Suzanne fra Tyskland og Mario fra Sveits. Da så vi mer av parken, blant annet den zoologiske hagen. Der var det mange dyr, krokodiller, apekatter, skilpadder, bjørner, sjiraffer, elefanter og leopard. Den har også en fin rosehage og er kjent for sin botaniske hage, men her rakk vi ikke å se, godt å vite at vi fremdeles har noe igjen å oppdage!
large_IMG_6211.jpg
large_IMG_6200.jpglarge_IMG_6208.jpglarge_IMG_6189.jpg

I dag gikk ellers skolen som normalt. Har byttet klasse. Dvs at jeg har gått opp ett nivå og er i det som blir kalt Intermediate -, og da har jeg timer på formiddagen, noe jeg trives godt med. Sånn sett er det eneste problemet at jeg ikke finner så mye å gjøre på ettermiddagene, men vi får se hvordan de blir :)

Ellers begynner ting å falle på plass. Jeg har fått meg studentkort, månedskort på metroen og nå nettopp en fransk telefon og simkort. Fant ut at det var like greit når jeg skulle være her såpass lenge.

À bientôt!

Skrevet av ekjetsa 07:49 Arkivert i Frankrike Tagged sightseeing lyon dyr parc_de_la_tete_d'or helg Kommentarer (0)

Sol, sol og mere sol!!

nesten en uke

sunny 25 °C

Ja, da har Alma så fint spurt meg om jeg kunne skrive noe mer, så her kommer det :P Hahha...

Det har i grunnen ikke skjedd så velig mye siden sist. Jeg fikk endelig ordnet studentkort og fikk studentmånedskort på buss og metro selv om det betydde at jeg måtte snike på bussen en gang :O (slapp av, det var ikke veldig alvorlig, men det tar så lang tid å gå fordi en må gå en omvei i til metrosatasjonen istedet for å følge veien som bussen tar som går rett frem. Og så er det bare ett stopp). Men det jeg merker er at jeg lever i en liten boble hos vertsfamilien og på skolen fordi der er alle de franske så vennlige og snakker så seint, men når noen spør meg om noe i den store vide verden er jeg helt lost. Jaja, det kommer seg vel etter hvert.

En bra ting med å endelig ha fått metrokortet er at jeg er mye friere. Hos vertsfamilien spiser vi velig seint, rundt halv 9, og det er litt upraktisk fordi jeg rekker ikke så mye etter skolen, og det kan fort bli litt seint å få ut etter det. Men med kortet er det bare å hoppe på en buss eller metro.

Noen studenter bor i en loftsleilighet som popuært blir kalt "the loft" og hver onsdag og fredag samler de andre studenter der også. Jeg var der i går, og det var veldig gøy :) Egentlig skal noen lage en spesialrett fra sitt land, men i går lagde en fra Sveits nachos, ikke veldig sveitsisk ville jeg sagt, men godt var det i hvert fall :) Jeg var der litt lenge, så jeg var veldig glad for at jeg hadde skole om ettermiddagen :P
Der oppdaget jeg også at det er veldig mange rare mennesker her. Det er mange meksikanere som danner en liten "klikk" av og til. Men for å komme hit må de være veldig rike. En jente har et Platinum mastercard og en annen har gull visa eller noe sånt! Det var også ei som egentlig skulle være her i 3 uker, men så er hun her bare i 1 fordi hun valgte å reise til Spania med en eller annen dansk fyr hun nokså nettopp hadde møtt. Det resulterte i at hun måtte betale for kurset selv. Og en annen har forstuet foten kraftig, fordi han synes det var veldig smart å hoppe 2-3 meter ned fra en takbjelke! Så han hinker rundt...

Ellers er franskmenn nokså kule. Jeg har enda ikke sett en veldig overvektig frans person, og synes det er veldig morsomt at de faktisk sier "oh la la" på en seriøs måte!

Det som også har skjedd er at jeg har begynt å utvikle en forkjølelse. Ikke spør meg hvordan det har gått til, det er godt over 20 grader (ja, jeg liker å gni det inn :P ) Jeg føler også at jeg har blitt litt værbortskjemt når jeg synes at 23 og overskya er rimelig kjølig. I kveld var jeg på en jazzkonsert med skolen etter skolen. Men også her mått jeg gå før tiden for å dra hjem til middag. Og ja, jeg kan si til vertsdamen at jeg ikke kommer, men jeg synes det er greit å ha et sted som gir meg mat :P Uansett, tok litt bilder under konserten.
Jazzkonsert

Jazzkonsert

Jazzkonsert - bandet

Jazzkonsert - bandet

Jazzkonsert

Jazzkonsert

Til helgen blir det antakeligvis sight-seeing med ei svensk jente, tror det kan bli bra :)

Og her er et par andre bilder jeg har tatt:
IMG_6062

IMG_6062


Jeg liker det at en kan gå midt i byen og med smale gater, og så plutslig er det en åpning med masse fine hus.

En katt som har funnet seg godt til rette

En katt som har funnet seg godt til rette

À bientôt!

Skrevet av ekjetsa 12:40 Arkivert i Frankrike Tagged skole lyon varme the_loft Kommentarer (0)

De første dagene er overstått!

og godt er det :)

sunny 24 °C

Jaja, da har jeg vært i Lyon i litt over 48 timer og foreløpig trives jeg godt. Jeg har fått undervisning på ettermiddagen denne uka, men skal kanskje gå opp et nivå på fransken og dermed få undervisning på formiddagen noe jeg synes er bedre for en blir rimelig trøtt om kvelden.

Den første dagen møtte jeg på skolen kl 0830. Det var en del andre der også, blant annet en svensk jente. Men så hadde jeg hele formiddagen før jeg virkelig startet, og jeg lurte på hva jeg skulle finne på. På veien hen hadde jeg sett en Starbucks og bestemte meg for å gå der å sitte. Der møter jeg to andre som også var nye og som også måtte vente til ettermiddagen med undervisningen. Vi satt sammen, og det viste seg at begge var fra Sveits (som veldig mange andre ved skolen). De heter Nicole og Mario og var veldig greie. Mario snakker lite engelsk, så Nicole fungerte som en slags tolk. Men vi ble enige om at etter to dager skulle vi bare snakke fransk, og da ville alle forstå det :) To dager er i morgen, så lykke til til oss! Uansett, vi endte opp med å gå litt rundt i Vieux Lyon (den gamle bydelen). Der tok jeg litt bilder
Vieux Lyon fra en bro

Vieux Lyon fra en bro

Nicole og Mario

Nicole og Mario

Et smug i Vieux Lyon

Et smug i Vieux Lyon

I dag morges hadde jeg en liten misforståelse med "vertsmor", så hun vekte meg tidlig og "jagde" meg ut av huset for å rekke skolen som hun trodde begynte kl 0900, men som ikke begynner før 1330 fordi jeg har skole om ettermiddagen. Men jeg overlevde. Siden jeg hadde god tid gikk jeg til skolen, en tur som egentlig er veldig fin og som tok ca 1 time. Dagens trim i hvert fall!! I byen måtte jeg finne et sted som solgte skrivebøker, men det var absolutt ikke lett! Men til slutt fant jeg en Monoprix (noe alla Coop Obs! eller noe) og der hadde de. Jeg vurderer også å skaffe meg et fransk kontantkort, men vi får se på det senere. I dag fikk jeg også studentkortet mitt. Jeg skulle ta med et passbilde hjemmefra, noe jeg selfølgelig glemte :/ men jeg tok et bilde i en sånn automat, og jeg ser livredd ut! Heldigvis er det bare studentkortet :P

Etter skolen i dag gikk jeg ut med noen derfra. Det var veldig koselig. Men så måtte jeg tilbake for å spise middag. Det er veldig uvanlig, for her spiser vi ikke middag før 8- halv 9. Men jeg blir vel vant til det etter hvert.

Skrevet av ekjetsa 11:12 Arkivert i Frankrike Tagged lyon frankrike vieux_lyon Kommentarer (0)

Nesten fremme

fransken har møtt meg

overcast 23 °C

Jaja, da hadde jeg dratt. Flyet gikk grytidlig fra Kjevik (06.15) noe som resulterte i litt under 4 timers søvn i natt. Men da jeg kom meg av gårde var jeg veldig spent!! Flyturen til København og Genève gikk bra. Merker at jeg ikke liker å fly med SAS, for da må en kjøpe frokost selv om en flyr med morgenflyet. Så jeg kjøpte like godt frokost på Kastrup.
Da jeg gikk av flyet i Genève kunne en virkelig merke at en var kommet lenger sør. Luften var sånn syden luft, og selv om det er regn i lufta gjør det ingenting, for det er så veldig varmt! Varmen har resultert i at jeg må hive av meg skjerfet og skinn jakka og må gå og drasse på det for i veska er det i hvert fall ikke plass. Så nå sitter jeg her, på togstasjonen på Genève flyplass og venter på at toget mitt til Lyon skal komme - det går om en time. Her var det gratis internet!! For å sitte her måtte jeg kjøpe noe mat igjen, men det går jo greit. Like godt å få opp blodsukkeret litt før siste del av reisen. Og her snakker de fransk!! Og ja, jeg vet at det er hele grunnen til at jeg er her, men jeg var virkelig ikke klar for å prøve meg på fransken enda, så tok bestillingen på engelsk. Men jeg ble i hvert fall kalt madame :P

PS! I Lyon til helga har de meldt 27-28 grader og sol!! Det blir varmt, varmere enn det har vært noen gang denne sommeren hjemme. Gleder meg :)

Skrevet av ekjetsa 02:08 Arkivert i Sveits Tagged frankrike reiseklar geneve underveis Kommentarer (1)

(Innlegg 26 - 30 av 32) « Side 1 2 3 4 5 [6] 7 »