Reiseblogg fra Travellerspoint

Let's go surfing

Wake up! It's a beautiful morning!

semi-overcast 23 °C

Så har jeg hatt mine siste dager i Coffs Harbour. Det er alltid litt rart å si ha det til de du har truffet, og en føler alltid at en har kjent dem en halv evighet. Som en av de spanske jentene sa til meg: jeg kan ikke tro jeg bare har kjent deg siden i går! Det føles i hvert fall ut som en uke. Og det kan jeg skrive under på er sant. Det er rart hvordan tiden flyr og hvor fort en flytter seg fra et sted til et annet og hvor fort en da blir kjent med folk. Her er uansett et bilde av gjengen:
large_mmm_031.jpg

Ei finsk jente og jeg hadde veldig lyst til å se Dorrigo National Park, men det viste seg å være vanskelig å få til for vi trengte en sjåfør på mer enn 25 år. Vi skulle egentlig gå på lørdagen, men pga litt kommunikasjonsproblemer ble det ikke noe av, så vi utforsket botanisk hage i stedet.
large_IMG_7190.jpglarge_IMG_7196.jpg

Kvelden gikk vi for å se på solnedgangen på Muttonbird Island. Det var kjempefint, og vi glimpset til og med et par delfiner.
large_mmm_079.jpg

Men siste dagen (mandag) bestemte vi oss for å gå koste hva det koste ville, for det vi måtte faktisk gjøre noe. Hele resten av uken hadde vi bare chillet på stranden og ved bassenget på hostellet. Så vi leide en bil, fikk en fransk til å kjøre. Først stoppet vi ved et fint utsiktspunkt.
large_IMG_7211.jpg

Jeg hadde veldig lyst til å prøve å kjøre, noe jeg gjorde! Så nå har jeg offesielt kjørt på "feil" side av veien. Heldigvis var det rimelig lite trafikk der, for allerede da jeg skulle svinge ut på hovedveien gikk jeg ut i høyre fil, men kom meg for over i venstre. I tillegg er blinklysene og vindusviskerne på motsatt side, så i rundkjøringen klarte jeg å sette på vindusviskerne i stedet for å blinke ut av rundkjøringen... Men de er vel vant til det her. Jeg kjørte oss til et sted med en den største fossen i nasjonalparken. Planen var å gå ned til den å bade, men på veien kom vi over en Red-Belly slange, som er den 4. giftigste slangen i Australia. "Heldigvis" var franskmannen med oss og visste hva det var og sa vi måtte være forsiktige, for hvis ikke hadde vi bare gått forbi uten noen ting. Denne slange er visstnok delvis vannboende, så vi droppet svømmingen...
large_IMG_7208.jpglarge_IMG_7215.jpg

Deretter gikk turen til et sted vi kunne gå en runde og få med oss noen flere fosser. Turen tok to timer. På veien så vi egentlig bare "brush-turkeys" som det mest spennende. Men de er veldig vanlige her, selv om jeg ikke kan bli vant til å se en kalkun trippende rundt i skogen. Uansett, de er rimerlig dumme dyr.
large_1IMG_7213.jpglarge_IMG_7223.jpg

Samme kvelden hadde vi et lite avskjedsparty siden 3 stk flyttet inn i en leilighet siden de skal studere der og hun finske og meg dro morgenen etter.

så jeg stod opp kvart over 5 for å ta bussen til Yamba. Skal si jeg var glad for å slutte å vaske, var rimelig lei av det, for å si det sånn. Yamba er en veldig skjønn liten by. For ca. 10 år siden ble den kåret til Australias (eller østkystens, er ikke helt sikker) beste by å bo i, og for 3 år siden blir den kåret til østkystens beste turistby. Etter dette føk boligprisene i været og mange rike bor her, blandt annet han som startet Billabong-merket og mange pro-surfere. Det er nemlig det Yamba er kjent for - surfingen. Rett rundt byen er det 5 forskjellige strender i gåavstand, og har du bil er det 15. I tillegg har "kommune"styret tilrettelagt mange regler som for eksempel at det ikke er lov til å bygge ut visse områder og at det ikke er lov til å holde surfekonkurranse der. Alt dette for at stedet ikke skal ende opp som Byron Bay, en skikkelig backpacker/turistfelle. Men hostellet jeg bor på er kjent allikevel.
large_IMG_7267.jpglarge_IMG_7280.jpg

I grunnen var planen bare å tilbringe to netter her for så å dra videre til Evan's Head enda litt lenger nord for å jobbe i en "bait and tackle shop" for fri kost og losji. Men så hadde tilfeldighetene det sånn at jeg så på oppslagstavlen på hostellet her at de trengte servitører i en restaurant her oppe og bestemte meg for å prøve. Og jeg fikk jobben! Det er en spansk restaurant som heter El Pirata der de serverer tapas. Skikkelig godt. Jeg trives godt, det er mye å gjøre de dagene jeg jobber. Problemet er sånn sett bare at de trenger meg bare i helgene, så selv om timebetalingen ikke er for verst blir det ikke så mye i uken. Men det ser ut til at jeg kan få litt vaskejobb på hostellet og på den måten betale for losjien! Uansett, tror jeg blir her et par uker til før jeg flytter på meg. I Yamba er det nemlig ikke veldig mye å finne på, bortsett fra selvfølgelig surfingen. Så jeg har gjort litt av det og blitt litt bedre. I dag morges var bølgene helt fabelaktige. I går kveld hadde vi tidenes lyn og tordenstorm, det holdt på hele ettermiddagen og kvelden, og fra takterassen kunne vi se lynet slå ned flere steder. Ellers går jeg litt tur, går på stranden, leser, osv. En kveld snart har jeg tenkt med bort på golfbanen, for der liker visstnok kenguruene seg.

Andre dagen ble jeg med på Shanes Tour. Shane er fyren som startet hostellet og han tar deg med på omvisning og litt forskjellig. Det innebar også cliffjumping: large_IMG_7291.jpg

Så må jeg også opplyse om at jeg nå har vært i Australia i over en måned! Tiden har godt utrolig fort selv om jeg også føler jeg har vært her kjempelenge. Så 3 måneder igjen. Og jeg har mye igjen å se. Men jeg er glad for at jeg tar det med ro oppover kysten og tar arbeid der jeg får. Jeg møter mange som reiser som meg og tar 2-3 netter på småstedene oppover og er ca blakke når de når Brisbane og må finne jobb med en gang der. Har også begynt å forme en plan om hvor jeg vil dra. Etter Yamba blir det nok Byron Bay - Gold Coast - Brisbane - Sunshine Coast - Fraser Island - Whitsunday Island - Cairns. Så får vi se hvordan planene forandrer seg.

Skrevet av ekjetsa 16:06 Arkivert i Australia Tagged dorrigo jobb yamba solnedgang sol! mennesker coffs_harbour botanisk_hage kjøring Kommentarer (0)

Do you want to go to the seaside?

I'm not trying to say that everybody wants to go

sunny 26 °C

Siste dag i Sydney pakket jeg sammen alt og kunne ikke skjønne hvor alle tingene kom fra. Så bar jeg sekken opp til Work and Travel Company for å slippe å gå rundt med den hele dagen. Jeg er ikke så glad i den sekken, men det er mest fordi jeg glemte å ta på hoftebelte på den så det er veldig tungt. Jeg tror jeg må finne på noe lurt med det snart. Så, selv om jeg hadde sagt ha det til de andre møtte vi på hverandre helt tilfeldig på gaten. Jeg og tre andre bestemte oss for å gå på Wildlife Center i Sydney. Der så jeg koalaer og kenguruer for første gang, selv om de ikke var ville. De hadde også mange andre rare dyr.
large_IMG_7136.jpg
large_IMG_7141.jpg

Så møtte jeg Justine og kjæresten og vi spiste middag før vi satt oss på nattbussen nordover. Kl. 06.25 var jeg i Coffs Harbour. Jeg booket meg inn på Aussitel, et annet hostell enn det jeg jobber på av den enkle grunn at det var litt billigere.
large_IMG_7160.jpg
Førsteinntrykket av Coffs Harbour var at dette var et utrolig dødt og kjedelig sted. Det skjer i grunnen ikke så mye, og jeg hadde kommet rett fra Sydney og masse folk jeg hadde blitt kjent med. Men så tok det seg opp. Lørdag flyttet jeg over til YHA hostellet og begynte jobben på søndag. Høydepunktene her er en botanisk hage, en "Jetty" - en lang bro/landgangting som det er mulig å hoppe fra. Det gjorde jeg i forgårs, det er ca 6 m høyt. LItt skummelt først, men så veldig gøy :) Og så har det et stort bananskilt siden de gror mye bananer i området. Dagene går stort sett i ett, men vasking på morgenen og så litt lunsj og bare å henge rundt bassenganlegget her eller gå en tur på stranda. I dag tror håper jeg å leie et surfebrett så jeg kanskje kan prøve meg litt på det. Skal også prøve å leie en bil for å få en tur til Dorrigo National Park der det visstnok er en fin "waterfall-walk".
Jobben er helt OK. De første dagene vasket jeg i underetasjen, som var oppholdsrom og noen bad. Så syntes de jeg gjorde en så god jobb at jeg ble oppgradert til å vaske oppe - som bare er bad. Snakk om oppgradering. Og så må jeg bare få lov til å sitere hun ene resepsjonisten: "du er satt til å sjekke ut på mandag, men du må gjerne være lenger for badene ser så fine ut. Det er jo noen som kan vaske, og så har du de som ikke kan det"! Så det så. Jeg har vaskeskills. Men begynner å bli litt lei av å skrubbe dusj og doer nå.
large_IMG_7163.jpg
large_IMG_7170.jpg
large_IMG_7180.jpg

Noe som vel også må poengteres er at jeg har spist kengurukjøtt. Smaken er veldig god og det skal visst være nokså sunt og. Men det er stort sett turister som spiser det, australienerne er ikke så begeistret. En sa at de ikke vil spise sitt nasjonaldyr, noe jeg i og for seg forstår, men sånn som jeg har skjønt det har de så mange kenguruer at de må skytes for at ikke populasjonen skal vokse ut av kontroll.
large_IMG_7184.jpg

Og så må jeg faktisk bare vise bilde av den ekle firfislen som overrasket meg på turen inn til "byen" her en dag. Siden jeg ikke fikk en fot med på bilde er det ingen referanse til hvor lang den faktisk er, men jeg ville estimert rundt 50 cm.
large_IMG_7177.jpg

Noe av det kuleste med å være her er at jeg er så godt som den eneste skandinaven, så jeg har faktisk ikke snakket norsk på en uke! Det føles godt, men litt rart når jeg begynner å tenke på engelsk også.
Selv om jeg nå liker meg godt her i Coffs skal det bli godt å komme litt videre, så jeg regner med jeg flytter på meg på søndag, nordover eller vestover. Dere får bare vente i spenning og se hva som skjer, det gjør i hvert fall jeg :)

Skrevet av ekjetsa 22:17 Arkivert i Australia Tagged australia jobb dyr coffs_harbour planer vasking Kommentarer (2)

Ferden gar videre

Sydney, Surfecamp og veien videre

rain 22 °C

Nå er det altså tid for tidenes recap!
Først og fremst: grunnen til at jeg ikke har skrevet på en stund er at jeg ikke har internett tilgang eller bilder. Når jeg går rundt med folk har nemlig alle de kamera, så jeg føler liksom det er lit unødvendig at jeg også gjør det. Men nå har folk begynt å legge bildene ut på Facebook så da tar jeg dem bare derfra.
Så:
Etter de fire dagene på WakeUp Hostellet dro alle oss 8 nordmennene på surfecamp. Bussen gikk fra rett utenfor hostellet kl 0900 så da var vi klare. 60 glade og fornøyde ungdommer satt på bussen sørover fra Sydney i 2 timer helt til vi var kommet til 7 Mile Beach som ligger rett ved den lille byen Gerroa. Surfefolka tok i mot oss med lunsj og romfordelig og så var vi klare for første leksjon. Vi begynte på nybegynnerbrett og litt tørrtrening i sanden før vi gikk ut i vannet, og etter første timen hadde jeg stått et par ganger på brettet! Det skulle være stille klokka 10, noe mange reagerte veldig på så de gikk ned til stranden der det var lov til å lage lyd. Men dagen etter, da det var frokost klokken 7 før to harde økter i vannet tror jeg alle skjønte grunnen til det. Onsdag morgen verket armer, rygg, føtter og mage, og en forstod hvorfor surfemennesker er så fitte. Torsdag var det Australia Day, den dagen de feirer friheten fra Storbritannia. For å få mest mulig ut av feiringen sto vi derfor opp til frokost klokken 6 og hadde litt kortere lunsjpause. Maten på campen var veldig god, vi hadde varmt måltid både til lunsj og middag, selv om det som oftest bestod av pasta med grillet kjøtt. Godt smakte det i hvert fall. Når vi ikke surfet tilbrakte vi tiden med å spille kort, sole oss, gå og kjøpe is, eller bare sitte å snakke. Jeg sov på rom med Eirin og Emilie som er norske begge to, i tillegg til ei fra Tyskland og Angelina som også er fra Norge og nyutdannet lege. Hun og kjæresten (som også var lege) fikk mange rare spørsmål fra folk. Fredag var det siste surfetime før lunsj og avreise. Bølgene holdt seg litt vekke, så det var ikke så spennende denne dagen.
Vi 8 nordmenn booket inn på et nytt hostell som var minst like sentralt og litt billigere. Siden vi var 8 hadde vi et 6 mannsrom + 2 som sov på et annet, men de var rett ved siden av hverandre, så det var ikke noe stress. Hostellet hadde fint kjøkken, oppholdsrom og ikke minst – takterasse! Men grill! Lørdag arrangerte vi grillparty på toppen, og inviterte det norske legeparet, ei russer, ei britisk og to finner vi kjente fra tiden på WakeUp. Søndag var det knallvær, så vi tok turen til Bondi Beach. Ikke dumt det heller, altså. Mobilen min gikk litt i klikk, men heldigvis hadde noen sportsteip, så nå er den plastret :P

Surfecamp:
large_IMG_7095.jpg
large_IMG_7099.jpg
large_surfe2.jpg
large_surfe1.jpg
large_surfe.jpg

Bondi Beach:
large_IMG_7090.jpg
large_IMG_7091.jpg
large_396562_101..56129_n.jpg
En av de andre dagene tok Emilie, Eirin og jeg turen til Royal Botanical Garden. Dette er en stor park som ligger litt nedenfor operahuset med masse blomster og planter og i det hele tatt. På en liten plass med fontene og det hele var et band som kalte seg The Brother som spilte The Beatles coverlåter. De var i grunnen veldig flinke. Noe som også gjør Royal Botanical Garden spesiell er at på tuppen ser en både Harbour Bridge og Operahuset, de to landemerkene Sydney er mest kjent for.
large_IMG_7109.jpg
large_IMG_7104.jpg
large_IMG_7107.jpg
large_IMG_7108.jpg
large_IMG_7118.jpg
large_IMG_7125.jpg
Er det en ting vi har skjønt er at her i Australia mangler det ikke på insekter, men det burde jo ikke komme som et sjokk. Vi kommer stadig over edderkopper, kakerlakker, sikader og andre ting. Emilie og jeg gikk en kveldstur og fikk oppleve dette nattelivet. Der var det også masse kakerlakker som løp over stien, veggene og vi så også et pinnedyr.
large_IMG_7115.jpg

Men etter tre dager her var det på tide å finne litt ut hva en skulle. Så jeg gikk en dag for å prøve å finne jobb uten å ha et sted å sove den natten som egentlig var litt skummelt! Men i 3-tiden skjønte jeg at det ikke var tiden for meg å forlate Sydney helt enda, så jeg booket meg inn på et hostell litt utenfor byen. Og hvem treffer jeg der? Jo, 6 av de andre norske! Gutta holdt på å skaffe seg bil for å kjøre litt rundt, og jentene ville bo i Sydney en uke til for å få orden på alt. Så det var morsomt det! I tillegg fikk jeg melding fra Justine (ei britisk som jeg kjente fra Egypt) som sa at hun også var i Australia og skulle komme til Sydney. Så i kveld spiste jeg middag med henne, noe som var veldig koselig.
Så til det som egentlig er dagens nyhet: jeg reiser fra Sydney i morgen! I et siste, ganske desperat forsøk på å finne en jobb, ble jeg medlem av en side som heter workaway,info, so er et sted der folk som trenger hjelp skriver det og så jobber en for kost og losji. Jeg skrev til noen som drev et hostell, og der begynner jeg på søndag. Jeg skal gjøre rent og sånn. Hostellet ligger 7 timer med buss nord for Sydney i Coffs Harbour. Og så kommer det geniale. Justine skal nemlig også til Coffs Harbour, så vi tar nattbussen sammen i morgen og sparer dermed penger med en natt på buss i stedet for hotell.

Selv om det er deilig å være backpacker og ta en dag av gangen merker jeg det er litt deilig å vite hva jeg skal gjøre på søndag. Så får vi se hva som skjer videre, jeg har i hvert fall kommet i gang og er ute av Sydney! Mitt ekte eventyr kan begynne.

Skrevet av ekjetsa 15:41 Arkivert i Australia Tagged people animals sydney varme helg sol! coffs_harbour Kommentarer (0)

The land of thongs

Livet i Sydney

sunny 22 °C

Jaja, så da var jeg i Sydney! Tenk det ☺

Først må jeg nesten fortelle videre om flyturen min. Etter Helsinki var det tid for 9 ½ time i fly til Bangkok. Så håpte jeg at jeg ville komme ved siden av noen gøye, snakkesalige mennesker, men med min flaks gjorde jeg selvfølgelig ikke det. Jeg havnet ved siden av en eldre finsk mann som snakket minimalt med engelsk. Flyturen gikk greit den, følte jeg hadde lite beinplass, sov dårlig, til mat spiste jeg ”pork with peppersaus”, også kalt kjøttkake i brun saus, men det var i grunnen nokså godt. Men så kommer vi til det morsomme. For i Kristiansand, da jeg sjekket inn bagasjen, sa mannen i skranken at han ikke kunne sende bagasjen helt frem, men han kunne sende den til Helsinki eller Bangkok og så måtte jeg sjekke den inn og ut igjen. Vi ble enige om at det kanskje var like greit å gjøre det i Helsinki, men så viste det seg at han hadde allerede trykket på Bangkok og klarte ikke gjøre det om. Så der satt jeg på flyet til Bangkok, måtte fylle ut immigrasjonsskjema og styr, og når jeg så på billetten var det bare to timer fra flyet landet til neste skulle gå!!! Så, en litt småstressa Ellen løp ut av flyet, og varmen slo i mot som en fuktig vegg. Immigrasjonskøen er treig, og damen spør meg hvor jeg skal bo i Thailand og jeg prøver da å forklare at jeg bare skal hente bagasjen å så sjekke inn igjen. Hun går med på det. Så bagasjen blir hentet, det er en time til flyet går, og jeg må finne innsjekkingsskranken. Det er da, når jeg ser på skjermen over fly som går for å finne riktig skranke og fly, at panikken slår til - flyet mitt er nemlig ikke på tavlen. Så jeg finner billetten igjen og finner ut at jeg har sett på boarding-tiden hele tiden og at jeg har en time lenger før flyet går. Resten av prosessen går greit, og jeg får tid til en liten pust før jeg går om bord på neste fly.

Denne flyturen varer hele 9 timer, og jeg har igjen håpet om å komme ved siden av noen gøy, snakkesalige folk. Det gjør jeg ikke – nesten. Jeg sitter nemlig ved siden av et eldre ektepar fra – wait for it – Sverige! De skal til Sydney for å besøke barnebarnet som studerer i Australia.

Fremme i Sydney går det greit, kommer til hostellet Wake Up, som ligger veldig sentralt i byen. Jeg bli kjent med ei svensk jente som kom samtidig som meg. Vi finner rommene våre og blir med på ”The Beach Tour” som hostellet organiserer. Det er en tur fra Coogee Beach til the famous Bondi Beach. Jeg har smurt meg med sofaktor 50 +, men har glemt noen steder, så kommer tilbake solbrent på skuldrene og nakken. Ikke morsomt. Så jeg kjøpte noe AloeVera aftersun, men det er rødt enda. Synes i grunnen det er litt unødvendig, skulle gjerne hatt at det begynte å flasse eller bli brunt, da hadde det i hvert fall ikke stått på stedet hvil: rødt. Jeg går opp på rommet i 5-tida, men en halveisavtale om å møte to svenke nede seinere, men selvfølgelig sovner jeg fra hele tingen – men til mitt forsvar hadde det vært en veldig lang dag! Jeg sover på et 4-mannsrom, og de tre andre beboerne kom inn – tre franske gutter. De var greie nok de, snakka stort sett fransk seg i mellom, og jeg gadd aldri å si at jeg egentlig forsto det meste av det de sa.
Torsdag snørte jeg på meg joggeskoene og trasket rundt i byen. Formiddagen gikk med til Darling Harbour, videre til Circle Quay, the Rocks og selvfølgelig Harbour Bridge hvorfra en har en fin utsikt over operaen. I grunnen en lite begivenhetsrik dag.
large_IMG_7059.jpg Beachen
large_IMG_7080.jpg Harbour Bridge
large_IMG_7083.jpg Operahuset

Fredag er jeg på vei ned til frokost og treffer på de andre norske som reiser med det samme som jeg gjør. Vi gikk på informasjonsmøte med Work & Travel Company, som stort sett handlet om hva en kunne se i Australia og mye info om bank og skatt.
I dag våknet vi til regn, noe som satte piffen litt ut av oss, for hva skal en finne på i Sydney når det regner? Det endte med at vi satt i oppholdsrommet en stund, så fant jeg ut at jeg ville gjøre noe, så jeg gikk på butikken for å gjøre litt innkjøp til lunsj og middag i dag og i morgen. Jeg møtte de andre litt senere, og vi surret bare rundt i byen. Nå har solen skint opp igjen, men det er liksom ikke noe vits i å gå ut, jeg må få laget meg noe middag.
På mandag reiser jeg på Surf Camp. Det er på en strand 2 timer sør for Sydney med buss. Campen varer helt til fredag. Jeg gleder meg, håper det blir bra og at vi får sol! Men det betyr også sikkert lite oppdatering fra denne kanten.

Det eneste småproblemet er maten: det er veldig vanskelig å lage god mat med få ingredienser og med ingredienser som ikke kommer i så store pakninger at en ikke får brukt de opp. Til nå har jeg laget:
• Pastaputer: smakte herkete, spiste bare halvparten.
• Ris med lammekjøttdeig i tomatsaus: lammekjøttdeig er bare ekkelt, hadde ikke noen god måte å lagre resten av kjøttdeigen på, så helt unødvendig med stor pakke, og tomatsausen smakte også grusomt → spiste bare halve.
• Ris med gulrøtter, brokkolig, og løk med soyasaus: spiselig! Blir nok det i morgen også.
Så, hvis noen har noen enkle oppskrifte (gjerne med ris, siden det er det jeg har… ) mottas det med takk!
Ellers er Sydney en morsom by å gå rundt i. Det er en by med 5 millioner innbyggere, altså like mange som i Norge! Det er den mest avslappete storbyen jeg har vært i, alle går rundt i badeshorts og flip-flopper som for øvrig blir kalt thongs her. I parkene er det måker, men minst like vanlig er en litt større og skumlere fugl jeg ikke vet hva heter. Fotgjengerfeltene er ikke markert med hvite striper som vi er vant til, men det er en konstant pipelyd og når det er grønt lys kommer en liten tsjy, lyd og så går alle!
large_3IMG_7076.jpg Rare fugler i parken

Forresten så har de franske flyttet til en leilighet, i stedet har jeg fått et eldre ektepar og broren til mannen på rommet. De kommer fra Sør-Afrika og veldig hyggelige!

Skrevet av ekjetsa 00:22 Arkivert i Australia Tagged sydney australia sightseeing sol! Kommentarer (1)

Underveis

Oppdatering fra Helsinki Airport

overcast -6 °C

Ja, da sto Australia for tur. Gleder meg veldig, men det blir en laaaang reise. Den begynte kl 14 hjemmefra til Kjevik for fly videre til Oslo. Ikke noe problemer der. Jeg hadde egentlig sett for meg at jeg måtte sjekke inn bagasjen på nytt i Oslo, men mannen i skranken gjorde det sånn at jeg ikke trengte å gjøre det i Bangkok. Noe jeg egentlig ser for meg blir litt stress, check out - check in på to timer, men skal vel klare det også. Lite spennende å finne på i Oslo. Så Eyvind Hellstrøm surre forbi, han så i grunnen litt forvirret ut, men han kom seg nok riktig. Flyet hit til Helsinki var mindre enn det fra Kristiansand til Oslo (!), og jeg har en følelse av at de fleste på flyet også skulle videre til Thailand. Ellers har jeg klart å ikke komme på siden av noen på begge disse flygningene, noe som for så vidt er greit, men skulle gjerne kommet ved siden av noen hyggelige folk jeg kunne snakke med i på de to neste - de er jo i tillegg de lengste.

Helsinki Airport er den roligste jeg har vært på til nå, ingen stresser eller løper i stor fart rundt, noe som sikkert også kan begrunnes med at klokken her er over 10, selv om min bare viser 9... Da flyet landet føltes det nesten som å lande nord for polarsirkelen eller noe sånn, det kom et kaldt gufs inn i flyet, og jeg så ut på snømengder og kuldetåke. Så slik var mitt første møte med Finland! Det blir litt av en overgang å komme til Bangkok og bli møtt av en vegg med varme.

Så her sitter jeg og bruker nettverket til flyplassen helt gratis (+++ for Helsinki Airport, på Gardermoen må en nemlig betale) og fant ut at det var et greit tidsfordriv. Kanelbollene jeg fikk sendt med hjemmefra er allerede fortært sammen med en god mengde vann.

Ser ellers frem til to lange flyturer, og håper vi får sånn skjerm i setet foran! (og noe form for matservering...)

Skrevet av ekjetsa 12:04 Arkivert i Finland Tagged reise flyplass underveis været Kommentarer (1)

(Innlegg 16 - 20 av 32) « Side 1 2 3 [4] 5 6 7 »